Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky podle naší babičky

28.07.2009 13:07

Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky podle naší babičky

suroviny:

kostka droždí, jedno vejce, vrchovatá polévková lžíce másla, strouhanka, česnek (tak dva stroužky) nebo česneková pasta, sůl, mletý pepř, majoránka, lžíce mléka pro zjemnění (nemusí být)

postup:

máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme droždí a necháme ho také rozpustit. Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku. Nasypeme trochu strouhanky – tak tři lžíce a vlijeme droždí s máslem. Zamícháme a postupně přidáváme strouhanku tak, aby vznikla hmota, ze které bude možné rukou tvořit knedlíčky – kuličky o průměru tak asi 1,5 – 2 cm.
Hovězí vývar uvaříme obvyklým způsobem, přidáme zeleninu, jak jsme zvyklí. Do vroucí polévky vložíme knedlíčky a vaříme asi 15 minut. Do vývaru se natáhne chuť koření a česneku.

Autor: Iva

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 15.05.2024

Svátek má Žofie

Citát pro dnešní den

Člověk je chudákem teprve, když už nic nechce.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz