18.02.2010 17:16
Připravili jsme dnes pro vás recept na vydatnou, domácí česnekovou polévku, podle receptu naší babičky.
na 4 porce z 1 l vody, slepičí nebo hovězí bujón, 200g brambor, 4 stroužky česneku, mletý pepř, mletá červená paprika, 1 lžíce sádla, 100g klobásy, pažitka nebo kadeřavá petržel.
Brambory nakrájíme na kostičky, uvaříme v osolené vodě do měkka. Brambory scedíme, část rozmačkáme vidličkou a přidáme k nim rozetřený česnek, pepř papriku a promícháme. Přidáme zbytek brambor, na kostičky nakrájenou klobásu a zalijeme horkým vývarem. Přidáme sádlo podle chuti osolíme a chvilku vše povaříme. Ozdobíme čerstvou zeleninou a ještě horké podáváme.
Autor: romana
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Klement
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz