13.09.2009 12:59
Vaříme očima, velká fotogalerie „fotoknedlíky“ PŘEDSTAVTE SI, PŘEDSTAVTE SI, CO JSEM MĚL DNES K OBĚDU – domácí bramborové knedlíky, domácí králík na česneku a zelí nebo špenát ! To byla ale mňamnka – ostatně, to se pozná podle posledního obrázku, né? / poznámka autora /
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY, KTERÉ NIKDY
NEZKLAMALY
1kg vařené brambory
1/2 kg hrubá mouka
hrst krupice
1 vejce celé
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžička soli
Brambory ve šlupce si dám vařit den předem, vychladlé
oloupu a nastrouhám
dám si vařit vodu a těsto dělám těsně před tím, než se začne voda
vařit
z tohoto množství udělám 3 šišky a dám do vroucí osolené
(3 lžičky) vody
dávám pozor, aby se nepřichytily ze začátku ke dnu
jakmile se voda opět vaří – nechám je tam 25 minut
podle tohoto receptu dělám bramborové knedlíky už leta a
niky se mi nerozvařily.
ale POZOR – pokaždé si vše přesně odvážím na váze
Autor: Irča
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Cecílie
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz