22.09.2009 17:26
Vaříme s Irčou očima, dnes fotořezy - velká fotogalerie
Na těsto :
10dkg cukru (kdo má rád méně
sladké, tak udělá těsto bez
cukru)
40 dkg polohrubé mouky
25 dkg Hera
1 prášek do pečiva
5 žloutků
Na nádivku :
5 bílků
25 dkg cuku
20 dkg nasekaných vlašských ořechů
Autor: Irča
Připravím si
Oddělím malý kousek těsta a dám ho do mrazáku. Úplně nakonec ho nastrouhám nahrubo nahoru na nádivku. Ztuhlé se dobře strouhá.
Hotové těsto vyválím. Rozdělím nožem na šest dílů a pomocí lopatky přenesu každý kousek zvlášť na vymazaný plech. Na plechu pak spojím a vytvaruji do vaničky.
Oloupu a na hrubo nastrouhám 12 středně velkých jablíček.
Nastrouhaná jablíčka rozprostřu na těsto a posypu skořicí
Ušlehám ze zbylých 5ti bílků tuhý sníh a odvážím si 25 dkg cukru.
Ořechy a cukr lehce vmíchám vařečkou do ušlehaného sněhu
A nakonec hrubým struhadlem nastrouhám ztuhlé těsto z mrazáku.
Šup do rozpálené trouby. Peču na 170° C v elektrické troubě do růžova ( sníh i okraje těsta).
Takhle vypadá čerstvě upečená placka.
Výborné - DOBROU CHUŤ !
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Cecílie
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz