Recepty - Hraběnčiny řezy " Dnes vaří Irča "

22.09.2009 17:26

Vaříme s Irčou očima, dnes fotořezy - velká fotogalerie

Recepty - Hraběnčiny řezy " Dnes vaří Irča "

Připravím si

Na těsto :
10dkg  cukru (kdo má rád méně
      sladké, tak udělá těsto bez
      cukru)
40 dkg  polohrubé mouky
25 dkg  Hera
1 prášek do pečiva
5 žloutků

Na nádivku :
5 bílků
25 dkg cuku
20 dkg nasekaných vlašských ořechů

Autor: Irča

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Dnes vaří Irča - Hraběnčiny řezy

Připravím si

Oddělím malý kousek těsta a dám ho do mrazáku. Úplně nakonec ho nastrouhám nahrubo nahoru na nádivku. Ztuhlé se dobře strouhá.

Hotové těsto vyválím. Rozdělím nožem na šest dílů a pomocí lopatky přenesu každý kousek zvlášť na vymazaný plech. Na plechu pak spojím a vytvaruji do vaničky.

Oloupu a na hrubo nastrouhám 12 středně velkých jablíček.

Nastrouhaná jablíčka rozprostřu na těsto a posypu skořicí

Ušlehám ze zbylých 5ti bílků tuhý sníh a odvážím si 25 dkg cukru.

Ořechy a cukr lehce vmíchám vařečkou do ušlehaného sněhu

A nakonec hrubým struhadlem nastrouhám ztuhlé těsto z mrazáku.

Šup do rozpálené trouby. Peču na 170° C v elektrické troubě do růžova ( sníh i okraje těsta).

Takhle vypadá čerstvě upečená placka.

Výborné - DOBROU CHUŤ !


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
Mohu jenom doporučit
Hraběnčiny řezy dělám také už dlouhá léta a vždy se jenom po nich zapráší. Nápad s fotografiemi je moc hezký. Přeji hezhý den. Eva Suchá Kardašova Řečice
Eva Suchá
22.09.2009 18:14

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 07.05.2024

Svátek má Stanislav

Citát pro dnešní den

Láska ze soucitu je nenávist potlačená rozumem.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz