Přijďte tančit do Ponce aneb romská zábava s živou hudbou

19.01.2011 08:35

Nenechte si ujít první tančírnu v divadle Ponec, která se koná 28. ledna od 20.00 hod. a odehrává se v duchu nefalšované romské zábavy. Do rytmu romských tanců vás na místě zasvětí mladí tanečníci ze skupiny SALUT ROMA, která na sebe upozornila v soutěži Československo má talent. O živou hudbu se postará kapela IBY & CHIPSY EMPIRE, která mísí cikánské písně s dalšími hudebními vlivy (latino music, r'n'b, funky, pop aj.) a nešetří ani značnou dávkou improvizace. Kapela zahraje k tanci v tradičním složení (housle, kytara, kontrabas, zpěv). Večerem vás bude provázet šukar čaje (v překladu hezká dívka) Anna Polívková.

Tančírna - SALUT ROMA

Ještě předtím než však rozproudíte krev ve víru romského tance, vystoupí  herečka a performerka Anna Polívková spolu se členkami tanečního souboru VerTeDance v představení Případy doktora Toureta. V této inscenaci budete moci spatřit svérázné postavy, které touží po jediném – umět létat, tančit či zpívat. Nacházíme tu například jednovaječná dvojčata, která dokážou spočítat jakékoli prvočíslo, jednonohou baletku toužící z celého srdce opět stát na jevišti, postavu pana Padlého, který by si přál vzlétnout, ale třeba i paní Vltavskou, která se dostává do fyzické extáze poslechem Smetanovy skladby Má vlast.
  
„Volnou inspirací mi byla kniha neurologa Olivera Sackse Muž, který si spletl svou ženu s kloboukem. Líčí fascinující příběhy lidí, jimž se východiskem z problémů stávají různé formy tvorby, často i tanec...,“ vysvětluje režisérka Anna Polívková.

Interpretační kvality inscenace dokládá i cena Tanečnice roku 2010, která byla udělena Tereze Ondrové za její výkon v roli paní Vltavské. Představení navíc doplní živá hudba v podání hudebníka Jakuba Xaviera Baro, který vystoupí i ve druhé půlce programu.


Vstupenky na celý večer za 90 Kč a 160 Kč v předprodeji v divadle Ponec a za 120 Kč / 190 Kč v den konání představení a dále v předprodeji na pokladně divadla v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticketstream. Více na www.divadloponec.cz

Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
tel.: 224 817 886
e-mail: pr@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz

Autor: Kateřina Horváthová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.04.2024

Svátek má Jiří

Citát pro dnešní den

Nikdy nemůžete změnit minulost, můžete však vytvářet přítomnost.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz