Byli jsme na výstavě Biostyl – náš Tip zdravé kozí mléko

28.05.2009 13:13

Účinky kozího mléka znali již staří Římané, kdy kozí mléko bylo považováno za „elixír krásy a dlouhověkosti" a bylo velmi ceněné. Dodnes se u mnoha horských národů kozí máslo s bylinkami používá jako součást řady léčebných mastí.

Byli jsme na výstavě Biostyl – náš Tip zdravé kozí mléko

Dlouhodobě známé léčebné účinky kozího mléka jsou podloženy i vědeckými studiemi. S pozitivními výsledky se setkáváme u těchto onemocnění:
onemocnění trávicího traktu a „přidružených orgánů" (játra, slinivka) Zde se kladně projevuje zásaditější charakter a vyšší neutralizační kapacita kozího mléka.

Stres a migrény – Mnoho žen, které trpí migrénou, se vyléčí nebo se jejich stav výrazně zlepší, když ze svého jídelníčku vyloučí kravské mléko a výrobky z něj a nahradí je výrobky z mléka kozího.
alergie – Při vzniku dětských alergií se největší role přičítá obsahu kaseinu, což je bílkovinná frakce obsažená v kravském mléce. Uvádí se, že lidská populace je v 60 až 70 % případů alergická na tyto bílkoviny. Vzhledem k tomu, že kozí mléko má odlišné složení a odlišný podíl bílkovinných frakcí, je snášeno bez problémů nejen u dětí, ale i u dospělých.

Revmatické bolesti – Vykazuje protizánětlivé účinky, protože posiluje imunitní systém.
kožní alergie (ekzémy) – Zde především pomáhají koupele v syrovátce doplněné o stravování s vyloučením kravského mléka a výrobků z něj.

prevence nádorových onemocnění – Existují názory, že kozí mléko zde hraje aktivní roli. Například bylo pozorováno, že organismus kozy je schopen si vytvářet účinné protilátky a nikdy neo-nemocní rakovinou. Zajímavé výsledky jsou též z pozorování pacientů, kteří pravidelně pili kozí mléko. Podobně bylo ve Francii úspěšně prokazováno snížení rizika opětovného propuknutí nemoci u již operovaných pacientů.

Kde nakoupíte mlíčko se dozvíte na : http://www.kozimleko.cz/

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.05.2024

Svátek má Nataša

Citát pro dnešní den

Stárnout začínáme, když rezignujeme na mládí.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz