27.07.2009 07:00
60 minut
malé bagetky, uzená cihla, Niva, salám podle chuti, já jsem použil Křemešník uherák a kousek Maďarské klobásy, 2 vajíčka, hladká mouka, strouhanka, olej, krapet piva, libeček, oregano, směs italských bylinek
Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku(přiměřeně, viz foto). Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno nakrájenou střídku z baget, jedno vajíčko a důkladně promícháme. Touto směsí naplníme bagetky, spojíme a budeme obalovat. V hlubokém talířku rozklepneme vajíčko, rozšleháme, přidáme koření směs italských bylinek, hladkou mouku a vytvoříme hustší těstíčko, naředíme troškou piva na odpovídající konzistenci, vložíme spojenou bagetku a následně obalíme ve strouhance. Zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Na takovéto smažení zásadně používám železňák po babičce.
V neděli jsem dostal nápad a dnes ho zrealizoval. Podáváme buď teplé, anebo po studenu nakrájené na plátky.
Autor: Jenda1
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Albert
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz